Woningverhuur
Huis verhuren in Amsterdam
Wil jij een huis verhuren in Amsterdam? Amsterdam is de afgelopen jaren enorm in trek. Meld jouw woning dan heel gemakkelijk aan bij City Estate. Met onze moderne en vernieuwde verhuuraanpak weet jij zeker dat jouw woning in Amsterdam snel verhuurd is!
Woning verhuren in Amsterdam
Amsterdam is de meest gewilde plek om te wonen in Nederland. Expats, studenten, mensen die werken in Amsterdam en willen bijna allemaal in Amsterdam wonen. Met goede verbindingen naar andere grote steden als Utrecht, Amersfoort en Alkmaar. Wil jij je woning verhuren in de Pijp, Oud-Zuid, Museumkwartier of een andere buurt? Dat kan een zeer interessante belegging zijn. Met verschillende parken waaronder het Vondelpark, Oosterpark en verschillende snelwegen (A1, A2, A4, A5, A9, A10) en Schiphol in de nabije omgeving is het zeer goed bereikbare stad met veel recreatiemogelijkheden.
- Volledig gescreende huurders
- Geen courtagekosten
- 24/7 Storingsdienst
- Professioneel vastgoedbeheer
Woning verhuren in Amsterdam?
085 - 06 07 004
Tijdelijk verhuren in Amsterdam
Heb jij plannen om je huis tijdelijk te verhuren in Amsterdam? Dan is het van groot belang dat je wel rekening houdt met de (lokale) wet- en regelgeving omtrent (tijdelijk) verhuren. Staat je huidige woning bijvoorbeeld te koop of gaat deze gesloopt worden? Dan kan jij dit huis verhuren op basis van de Leegstandswet. Om je huis op deze manier tijdelijk te verhuren heb je vanuit de gemeente Amsterdam wel een vergunning nodig. Per type object gelden er andere voorwaarden:
Verhuur bij renovatie en sloop:
Je mag een woning tijdelijk verhuren als er sprake is van renovatie of sloop, wel heb je hier een vergunning op basis van de leegstandwet voor nodig. Voor woningen in de vrije sector heb je geen vergunning nodig. Dit is wel verstandig, de huurder kan dan namelijk geen beroep doen op huurrecht.
De vergunning is voor 2 jaar geldig. Het is mogelijk om na deze 2 jaar de vergunning voor 5 keer met telkens één jaar te verlengen.
Verhuur van een te koop staande woning:
Als het je niet lukt om jouw woning te verkopen mag je deze tijdelijk verhuren. Hiervoor heb je een vergunning nodig op basis van de leegstandswet. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:
- De woning is nog nooit bewoond geweest; of:
- De woning is een jaar voordat deze leeg kwam te staan bewoond geweest door u als eigenaar; of;
- Als de woning niet ouder is dan een jaar, het overige deel van het jaar bewoond is geweest door u als eigenaar; of;
- De woning is in 10 jaar voor de aanvraag van de vergunning niet langer dan 3 jaar verhuurd geweest;
- De woning staat leeg;
- Je kan de woning niet verkopen of op een andere manier verhuren;
- De woning zal na het verlenen van de vergunning voldoende worden bewoond;
- Je hebt maximaal één andere vergunning voor tijdelijke verhuur verkregen t.a.v. een andere woonruimte.
Kamers verhuren in Amsterdam
Als verhuurder dien je ook rekening te houden met wet- en regelgeving omtrent kamerverhuur in Amsterdam. Kamerverhuur is de verhuur van een onzelfstandige woonruimte. Een onzelfstandige woonruimte is een woonruimte die geen eigen toegang heeft en niet zelfstandig kan functioneren als woning. Bijvoorbeeld door het ontbreken van een eigen keuken of badkamer.
Vergunning
In de gemeente Amsterdam moet u een vergunning aanvragen voor kamerverhuur zodra u een woning wil verhuren aan drie of meer personen die geen gezin vormen. Dit heet een omzettingsvergunning. Er is een maximum aantal vergunningen per wijk en pand beschikbaar. Controleer hier of er nog vergunningen beschikbaar zijn.
Sinds 1 april 2020 gelden de volgende regels voor een vergunning voor het verhuren van kamers;
Algemene regels:
- De gemeenschappelijke ruimte moet minstens drie meter breed en 11m2 zijn;
- Er mag maximaal 1 volwassen persoon per kamer wonen. Uitzondering: Maximaal twee volwassen personen bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap;
- Iedere huurder moet een eigen huurcontract krijgen;
- De woning moet voldoen aan de eisen voor brandveiligheid.
Extra regels:
4 kamers:
- De woning moet voldoen aan de geluidseisen volgens NEN 5077.
5 of meer kamers:
- De woning moet voldoen aan de geluidseisen volgens NEN 5077;
- Je moet een melding brandveiligheid doen via omgevingsloket.nl.
7 of meer kamers:
Om een vergunning te krijgen voor 7 of meer kamers moet je goed kunnen verantwoorden waarom het geen negatieve invloed zal hebben op de leefbaarheid in de omgeving. De vergunning wordt alleen bij hoge uitzondering verleend. De woning moet voldoen aan dezelfde eisen als bij de verhuur van 5 of 6 kamers.
Inwoning/hospitaverhuur in Amsterdam
Verhuur je een deel van je woning aan een ander huishouden? Dan is er sprake van inwoning. Inwoning is vergunningsvrij. Je moet wel voldoen aan een aantal voorwaarden;
- Je hebt zelf je hoofdverblijf in de woning;
- Huur jij de woning? Dan moet de verhuurder toestemming geven;
- Je verhuurt aan maximaal 1 huishouden;
- Je moet de woning minimaal 2 jaar zonder inwonend huishouden hebben bewoond;
- Uitzondering: De laatste eis geldt niet bij mantelzorg of verhuur aan eerste- of tweedegraads familieleden.
Vastgoedbeheer Amsterdam
Zodra jij je huis in Amsterdam hebt verhuurd zal de huurder ook gedurende de huurperiode met vragen en verzoeken kunnen komen. Veel beleggers kiezen ervoor om het vastgoedbeheer in Amsterdam uit te besteden aan een vastgoedbeheerder. City Estate is een partij die het volledige dagelijkse vastgoedbeheer kan verzorgen. Je wordt dat o.a. ontzorgd in het commerciële-, financiële- en technische vastgoedbeheer.
Verhuur
Meer informatie
Ons team staat klaar om je meer informatie over onze diensten te geven.
Waarom City Estate?
- Geen courtagekosten bij woningverhuur
- Volledig gescreende huurders
- Professioneel vastgoedbeheer
- 24/7 storingsdienst
- Altijd inzage in je vastgoedportefeuille
- Door heel Nederland actief