Home>Huis verhuren>Amersfoort

Huis verhuren in Amersfoort

Wil jij een huis verhuren in Amersfoort? De stad Amersfoort is de afgelopen jaren enorm in trek. Meld jouw woning dan heel gemakkelijk aan bij City Estate. Met onze moderne en vernieuwde verhuuraanpak weet jij zeker dat jouw woning in Amersfoort snel verhuurd is!

Woning verhuren in Amersfoort

Amersfoort is één van de grotere steden in de provincie Utrecht. De meeste inwoners van Amersfoort geven aan dat ze wel de voordelen ervaren van een stad maar niet de nadelen. De voordelen van Amersfoort is de centrale ligging in Nederland en de vele voorzieningen die de stad kent. Tegelijkertijd is Amersfoort kindvriendelijk, veel groen aanwezig en is het centrum rustig. De meest populaire wijk in Amersfoort onder jonge gezinnen met kinderen is de wijk Vathorst.

De afgelopen jaren zijn er steeds meer jonge stellen uit grote steden zoals Utrecht en Amsterdam vertrokken om in Amersfoort te gaan wonen. Door onder andere de centrale ligging is Amersfoort een perfecte locatie om te wonen wanneer je bijvoorbeeld in de Randstad werkt. Door deze ontwikkeling stijgt de vraag naar woonruimte in Amersfoort waardoor een huis verhuren in Amersfoort een prima investering is. Door de verschillende doelgroepen die zoekende zijn naar geschikte woonruimte in Amersfoort (denk hierbij aan studenten, expats en jonge stellen), kan het verhuren van zowel een huis, studio of kamer snel gaan.

Liever direct contact?

Reinier Derksen

Reinier Derksen
Founder

T: 085 – 06 07 004
@: info@cityestate.nl

 • Volledig gescreende huurders

 • Geen courtage kosten
 • 24/7 Storingsdienst

Huis verhuren in Amersfoort?

City Estate is dé specialist in het verhuren en beheren van woningen in Amersfoort. Neem contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken. Wij vertellen je er graag meer over.

Tijdelijk verhuren in Amersfoort

Heb jij plannen om je huis tijdelijk te verhuren in Amersfoort? Dan is het van groot belang dat je wel rekening houdt met de (lokale) wet- en regelgeving omtrent (tijdelijk) verhuren. Staat je huidige woning bijvoorbeeld te koop of gaat deze gesloopt worden? Dan kan jij dit huis verhuren op basis van de Leegstandswet. Om je huis op deze manier tijdelijk te verhuren heb je vanuit de gemeente Amersfoort wel een vergunning nodig. Per type object gelden er andere voorwaarden:

 • De maximum verhuurperiode voor een leegstaande woning die te koop staat is 5 jaar. Deze woning dient vervolgens de gehele periode wel te koop blijven staan.

 • De maximum verhuurperiode voor een woning die gesloopt of gerenoveerd gaat worden is 7 jaar.

 • De maximum verhuurperiode voor leegstaande gebouwen zoals kantoren en scholen is 10 jaar.

Kamers verhuren in Amersfoort

Als verhuurder dien je ook rekening te houden met wet- en regelgeving omtrent kamerverhuur in Amersfoort. Indien je aan 1 of 2 personen kamers gaat verhuren in Amersfoort in een woning waar je zelf ook woonachtig bent, dan is het aanvragen van een vergunning niet nodig. Verder heb je ook geen vergunning nodig als je kamers in de binnenstad van Amersfoort wilt verhuren. Om kamerverhuur in Amersfoort beter te reguleren heeft de gemeente Amersfoort een kaart opgesteld die ingedeeld is in drie zones.

 • In de zone binnenstad is kamerverhuur vanuit het bestemmingsplan toegestaan.

 • Zone 1 bevindt zich rondom de binnenstad en omvat buurten en straten waar kamerverhuur al aanwezig is en vaak goed past binnen de al aanwezige dynamiek. Hier geldt een afstand van minimaal 3 gewone panden tussen twee kamerverhuurpanden.

 • Zone 2 omvat het overige deel van Amersfoort en is meer gericht op eengezinswoningen. Hier zet de gemeente Amersfoort in op spreiding en moeten minimaal 5 gewone panden tussen twee kamerverhuurpanden zitten.

Vastgoedbeheer Amersfoort

Zodra jij je huis in Amersfoort hebt verhuurd zal de huurder ook gedurende de huurperiode met vragen en verzoeken kunnen komen. Veel beleggers kiezen ervoor om het vastgoedbeheer in Amersfoort uit te besteden aan een vastgoedbeheerder. City Estate is een partij die het volledige dagelijkse vastgoedbeheer kan verzorgen. Je wordt dat o.a. ontzorgd in het commerciële-, financiële- en technische vastgoedbeheer.

Meer informatie?

 

ONS TEAM STAAT ALTIJD VOOR JE KLAAR

  Waarom City Estate?

  • Geen courtagekosten

  • Volledig gescreende huurders

  • Professioneel vastgoedbeheer

  • 24/7 Storingsdienst

  • Altijd inzage in je vastgoedportefeuille