Huis verhuren in Utrecht

Wil jij een huis verhuren in Utrecht? Meld jouw woning dan heel gemakkelijk aan bij City Estate. Met onze moderne en vernieuwde verhuuraanpak weet jij zeker dat jouw woning in Utrecht snel verhuurd is!

Woning verhuren  Utrecht

Door de centrale ligging in Nederland is Utrecht een zeer populaire gemeente om in te wonen. De woningnood in Utrecht is hoog, dus een huis verhuren in Utrecht kan zeer lucratief zijn. De gemeente Utrecht trekt door haar diversiteit verschillende doelgroepen aan. Denk hierbij aan studenten, jonge stellen, gezinnen en expats. Door deze diverse doelgroep is de vraag naar huisvesting ook uiteenlopend. Of je nu van plan bent om een heel woonhuis, appartement, studio of enkel een kamer te verhuren in Utrecht, de kans dat je een geschikte huurder weet te vinden is zo goed als zeker.

Liever direct contact?

Reinier Derksen

Reinier Derksen
Founder

T: 085 – 06 07 004
@: info@cityestate.nl

 • Volledig gescreende huurders

 • Geen courtage kosten
 • 24/7 Storingsdienst

Huis verhuren in Utrecht?

City Estate is dé specialist in het verhuren en beheren van woningen in Utrecht. Neem contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken. Wij vertellen je er graag meer over.

Verhuren aan studenten en/of expats in Utrecht

In Utrecht wonen gemiddeld zo’n 30.000 studenten op kamers en dit aantal blijft ieder jaar maar stijgen. Door de aanwezigheid van de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht is Utrecht een echte studentenstad te noemen. Door de stijging van het aantal (internationale)studenten in Utrecht, stijgt ook de vraag naar beschikbare studentenkamers in de stad. Hierdoor kan een kamer verhuren in Utrecht snel gaan.

Utrecht kent naast de stijging van het aantal studenten ook een stijging van het aantal expats. Doordat Utrecht zeer centraal gelegen is in Nederland en de bereikbaarheid via zowel snelwegen als het openbaar vervoer goed is, hebben veel (internationale) bedrijven ervoor gekozen om zich te vestigen in en rondom Utrecht. Dit zorgt er voor dat veel expats op zoek zijn naar een woning in Utrecht en is tijdelijke verhuur / short stay verhuur populair.

Wet- en regelgeving omtrent verhuren in Utrecht

In Utrecht is de Huurwet van toepassing, als je dus een huis gaat verhuren in Utrecht is het van belang om daar rekening mee te houden. Op grond van de Regionale Huisvestingsverordening Utrecht heb je verder bij short stay verhuur in Utrecht altijd een hotel/logies vergunning nodig.

Heeft de woning een WOZ-waarde lager dan € 305.000,-? Dan is het aanvragen van een onttrekkingsvergunning een vereiste. In Utrecht is het toegestaan om kamers te verhuren aan twee personen zonder dat een vergunning vereist is. Ben je echter van plan om kamers te verhuren aan meer dan twee personen? Dan heb je een omgevingsvergunning en in de meeste gevallen ook een omzettingsvergunning nodig.

Als je op basis van de Leegstandswet een te koop staande woning gaat verhuren, heb je in Utrecht een vergunning Tijdelijke Verhuur Koopwoning nodig. Om deze vergunning te verkrijgen dient er aan een aantal voorwaarden te zijn voldaan.

 • Er moet aangetoond worden dat de woning daadwerkelijk te koop staat

 • De woning moet in de afgelopen tien jaar tenminste drie jaar geheel of gedeeltelijk verhuurd zijn geweest, of;

 • De woning moet in de 12 maanden voordat deze te koop werd gezet geheel of gedeeltelijk bewoond zijn geweest door de eigenaar.

Bij tijdelijke verhuur van een koopwoning middels de Leegstandswet zijn de normale huurbeschermingsregels niet van toepassing. Wel gelden er andere regels, namelijk:

 • Er is sprake van een minimale huurtermijn van 6 maanden

 • Er geldt een opzegtermijn van 3 maanden voor jou als verhuurder

 • Er geldt een opzegtermijn van minimaal 1 maand voor de huurder

Vastgoedbeheer Utrecht

Zodra jij je huis in Utrecht hebt verhuurd zal de huurder ook gedurende de huurperiode met vragen en verzoeken kunnen komen. Veel beleggers kiezen ervoor om het vastgoedbeheer in Utrecht uit te besteden aan een vastgoedbeheerder. City Estate is een partij die het volledige dagelijkse vastgoedbeheer kan verzorgen. Je wordt dat o.a. ontzorgd in het commerciële-, financiële- en technische vastgoedbeheer.

Ontzorging via City Estate

Door de unieke en vernieuwde aanpak van City Estate ben jij als eigenaar/belegger gedurende het gehele verhuur proces volledig ontzorgt. City Estate zorgt ervoor dat de woning voor de best mogelijke huurprijs in de markt gezet wordt. De zoektocht naar een geschikte en betrouwbare huurder, screening van kandidaat huurder en ondertekening van huurovereenkomst verzorgd City Estate ook. Als laatste onderdeel zal City Estate ook het dagelijkse beheer voor haar rekening nemen. Huurincasso’s, reparatieverzoeken en periodieke inspecties zal door ons verzorgd worden. Enthousiast geworden? Neem dan snel contact met ons op!

Meer informatie?

ONS TEAM STAAT ALTIJD VOOR JE KLAAR

  Waarom City Estate?

  • Geen courtagekosten

  • Volledig gescreende huurders

  • Professioneel vastgoedbeheer

  • 24/7 Storingsdienst

  • Altijd inzage in je vastgoedportefeuille