Uit de nieuwste cijfers van woningplatform Pararius blijkt dat de gemiddelde landelijke huurprijs van woningen in de vrije sector is gestegen met 2,5%. Na een periode van dalende huurprijzen is er een stijging te zien. Als gevolg van COVID-19 werd er de afgelopen vier maanden een daling geconstateerd. Alleen in de sector met kale huurwoningen is er een daling van 4,9%.

Oplevervormen

In het derde kwartaal van 2021 was de gemiddelde prijs per vierkante meter voor een gemeubileerde woning €18,99 per maand in de vrije sector. Dat is een verschil van -2,7 procent ten opzichte van een jaar eerder. De prijzen van gestoffeerde woningen zijn gestegen met gemiddeld 2,9% naar € 15,98 per vierkante meter per maand. De gemiddelde huurprijs van een kale huurwoning daalde afgelopen kwartaal met 4,9% naar €12,60 per vierkante meter per maand.

Ontwikkelingen in de vijf grote steden (G5)

Uit de cijfers van Pararius blijkt dat er in alle vijf de grote steden een stijging te zien is in de huurprijzen. In het derde kwartaal van 2021 steeg de gemiddelde huurprijs in Utrecht met 5,2% naar €18,38 per vierkante meter per maand. De gemiddelde huurprijs in Amsterdam steeg met 1,6% naar €22,44 per vierkante meter per maand. In Den Haag steeg de gemiddelde huurprijs met 1,9% naar €16,30 per vierkante meter per maand. In Eindhoven steeg de gemiddelde huurprijs met 8,1% naar € 14,85 per vierkante meter per maand. In Rotterdam steeg de gemiddelde huurprijs met 1,9% ten opzichte van Q3 2020 naar een gemiddelde vierkantemeterprijs van €16,36 per maand.

Ontwikkelingen buiten de G5

In andere steden laat zich ook een stijging van de huurprijs zien. In veel steden stegen de huurprijzen afgelopen kwartaal met percentages tussen de 5- en 10%. In maar een klein aantal steden daalde de gemiddelde huurprijs. In Amersfoort daalde de gemiddelde huurprijs met 1,2%, in Middelburg met 8,1% en in Roermond met 7,1%.

Huurprijsadvies

Wil jij je woning verhuren of heb je een vastgoedbelegging op het oog en ben je benieuwd naar een realistische en marktconforme huurprijs? City Estate is de specialist in het verhuren en beheren van woningen. Wij geven je gratis en vrijblijvend een onderbouwd huurprijsadvies. Dit advies is gebaseerd op onze ervaring en tevens de actuele marktomstandigheden. Hierdoor weet je vooraf wat een marktconforme huurprijs is. Interesse? Vraag nu gratis en geheel vrijblijvend een huurprijsadvies aan!