Vorige week heeft de Tweede Kamer ingestemd met een voorstel van de VVD om woningen langer tijdelijk te kunnen verhuren. De maximale duur van een tijdelijk huurcontract gaat van twee naar drie jaar en er komt een mogelijkheid om tijdelijke contracten één keer te verlengen.

Drie jaar

Op dit moment is de maximale duur van een tijdelijk huurcontract voor zelfstandige woonruimte twee jaar. De maximale duur van een tijdelijk huurcontract gaat naar drie jaar.

Verlenging en minimale huurperiode mogelijk

Daarnaast zal het mogelijk worden om tijdelijke huurcontracten van één of twee jaar te verlengen. Dit mag eenmalig en de maximale tijdelijke huurperiode mag hierdoor niet langer zijn dan drie jaar. In het voorstel staat ook dat de mogelijkheid komt om een minimale huurperiode in het huurcontract op te nemen. De maximale lengte van zo’n minimale huurperiode is één jaar.

Vragen of onduidelijkheden?

City Estate is specialist in het verhuren en beheren van woningen door heel Nederland. Wij helpen je graag verder. Neem vandaag nog contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Bron: NOS