14okt

City Estate start samenwerking met Realstats om met big data de ideale huurprijs te bepalen

De landelijk opererende vastgoedbeheerder City Estate en Realstats zijn een samenwerking gestart omtrent het data gedreven inschatten van marktconforme huurprijzen. “Door gebruik te maken van de data diensten van Realstats kunnen wij vastgoedbeleggers nóg beter en met een gedegen rapportage adviseren omtrent realistische en markconforme huurprijzen”, vertelt Reinier Derksen, Founder bij City Estate. “Data zal een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de vastgoedsector. Om op deze ontwikkeling in te spelen en onze opdrachtgevers de juiste inzichten te kunnen geven hebben wij de samenwerking opgezocht met Realstats. Veel vastgoedbeleggers hebben de wens om op basis van een gedegen onderbouwing geadviseerd te worden in de verhuurstrategie die toegepast kan worden voor een bepaalde belegging, zodat vervolgens het maximale rendement uit een investering gehaald kan worden. Naast de kennis en ervaring die wij al hebben maakt het uitgebreide rapport via Realstats ons advies nu nog completer”.

Het Huurprijs Dashboard van Realstats

Realstats beschikt over de meest complete en betrouwbare data van de Nederlandse vrije sector huurmarkt. Deze data is afkomstig van o.a. Pararius en Huurwoningen.nl gecombineerd met andere bronnen zoals Kadaster, CBS en de Belastingdienst. Op basis van deze bronnen biedt Realstats waardevolle data inzichten. Hierdoor kan, in combinatie met het unieke ERV (Estimated Rent Value)- model en analyse van referentietransacties, de marktconforme huurprijs bepaald worden. Philip van der Molen, Product Consultant bij Realstats vult aan: “wij hebben als missie om de woningmarkt transparant te maken zodat vraag en aanbod in de toekomst beter op elkaar aansluiten. Wanneer we trends en ontwikkelingen in de huurmarkt inzichtelijk maken voor City Estate ondersteunen we hen in onze missie.”

Over Realstats

Realstats is specialist in de vastgoedbranche en de nummer één in huurdata. Met een team van data experts zorgen zij voor de meest betrouwbare data-inzichten en analyses van de Nederlandse vrije sector huurmarkt. Dat doen ze door de data van de twee grootste huurplatforms van Nederland, Pararius en Huurwoningen.nl, te combineren met andere gerenommeerde en betrouwbare databronnen.