Puntentelling huurwoning

Prijs: v.a. €150,- incl. BTW

Ga je een woning verhuren? Dan is het sterk aan te raden om het geldende huurpuntensysteem van de Huurcommissie (WWS) in gedachten te houden. Met behulp van dit puntensysteem kun je de maximale huurprijs berekenen die je voor de desbetreffende woning mag vragen.

Korte uitleg over het puntensysteem

Het puntensysteem van de Huurcommissie, ook wel bekend als het woningwaarderingsstelsel (WWS), bepaalt de maximale huurprijs van een woning in Nederland. Dit systeem is een rekenmethode die het puntenaantal van een woonruimte berekent op basis van verschillende eigenschappen. Enkele belangrijke eigenschappen die punten toekennen zijn:

Risico's

Het bepalen van de huurprijs brengt enige risico’s met zich mee. Als je een woning in de vrije sector verhuurt terwijl deze op basis van het puntenaantal eigenlijk in de sociale sector thuishoort, kunnen je huurders je voor de Huurcommissie dagen. Aan de andere kant loop je ook het risico dat je te weinig punten toekent aan de woning, waardoor je een lagere huurprijs vraagt dan gerechtvaardigd is. Hierdoor loop je onnodig huurinkomsten mis.

Ja, ik wil graag een puntentelling ontvangen

Laat je gegevens achter en wij bellen je dezelfde (werk)dag nog terug