Ga jij een huis verhuren? Dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar een geschikte verhuurmakelaar. Een verhuurmakelaar is een persoonlijke adviseur en tevens bemiddelaar die jouw kan helpen bij het verhuren van jouw woning. Een verhuurmakelaar kan jou helpen en ondersteunen in het zo snel mogelijk vinden van een betrouwbare nieuwe huurder voor jouw leegstaande woning. Het selecteren en screenen van nieuwe huurders gaat via een verhuurmakelaar over het algemeen sneller dan wanneer je als (particuliere)belegger zelf aan de slag gaat.

Wat doet een verhuurmakelaar?

De verhuurmakelaar zal beginnen met een opname van de woning. Tijdens deze opname kijkt de verhuurmakelaar naar de staat van de woning en zullen er tevens professionele foto’s gemaakt worden voor de verhuuradvertentie. De huurprijs zal vaak in onderling overleg bepaald worden. De verhuurmakelaar kan je goed adviseren in een marktconforme huurprijs en kan in sommige gevallen ook een huurprijsadvies opstellen.

Zodra de huurprijs bepaald is en de professionele foto’s zijn gemaakt kan de verhuuradvertentie opgesteld worden door de verhuurmakelaar. Deze advertentie zal vervolgens gepubliceerd worden via verschillende platformen. Met City Estate zijn wij bij zo’n 20+ platformen aangesloten waaronder Funda.nl, Kamernet.nl en Pararius.nl. Het aantal aangesloten platformen kan per verhuurmakelaar wel sterk verschillen.

Naar aanleiding van de verhuuradvertentie zullen er vaak tientallen reacties van geïnteresseerde huurders ontvangen worden door de verhuurmakelaar. De verhuurmakelaar maakt hier een selectie van en met de potentiële huurders die voldoen alle vereisten kan er een bezichtiging ingepland worden. Tijdens de bezichtigingsronde kan de verhuurmakelaar vragen beantwoorden van huurders en tevens beoordelen wie interesse heeft in en daadwerkelijk geschikt is om de woning te huren.
De uiteindelijk geselecteerde huurder zal vervolgens een screening ondergaan. Hoe uitgebreid deze screening is verschilt per verhuurmakelaar. Het is belangrijk om dit van tevoren te vragen om onduidelijkheid te voorkomen. Met City Estate hanteren wij een uitgebreide screening waarbij we samenwerken met o.a. BKR en Huurcheck Nederland.

Zodra alle gegevens kloppen en de huurder naar aanleiding van de screening positief bevonden is, kan de huurovereenkomst opgesteld worden. De huurovereenkomst moet juridisch in orde zijn. Zodra de huurovereenkomst door alle partijen ondertekend is, kan de sleuteloverdracht en check-in plaatsvinden. De meeste verhuurmakelaars zullen jou in dit laatste traject ook volledig ontzorgen, zo ook City Estate.

Vastgoedbeheer uitbesteden

Na de sleuteloverdracht begint de huurperiode voor de geselecteerde huurder. Tijdens de huurperiode moeten er een aantal zaken geregeld worden en kan de huurder tevens met vragen op reparatieverzoeken komen. Veel vastgoedeigenaren kiezen er daarom ook voor om het dagelijkse vastgoedbeheer uit te besteden. Afhankelijk van je situatie en wensen kan dit voor jou ook een goede oplossing zijn. De werkzaamheden en taken die een goede vastgoedbeheerder voor jou als vastgoedeigenaar overnemen zijn o.a.:

  • Het maandelijks innen van de huur;
  • Indien nodig proactief debiteurenbeheer;

  • Het eerste aanspreekpunt voor huurders;
  • Het aannemen en afhandelen van reparatieverzoeken;
  • Indien nodig een 24/7 storingsdienst voor ’s avonds en in het weekend;

  • Jaarlijkse huurprijsaanpassing;
  • Periodieke woninginspecties.

Het is van groot belang om vooraf duidelijke afspraken te maken over het vastgoedbeheer. De ene vastgoedbeheerder zal meer ondersteunen en oppakken dan de andere vastgoedbeheerder. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Kosten verhuurmakelaar

De kosten die een verhuurmakelaar rekent kunnen nogal verschillen. Veel traditionele verhuurmakelaars hanteren vaak voor iedere verhuurbemiddeling één maandhuur aan courtage. Toch kan het ook anders. City Estate rekent een vast laag bedrag per maand. Hiervoor verzorgen wij zowel de verhuurbemiddeling als het dagelijkse vastgoedbeheer. Kortom, als vastgoedeigenaar ben je dan volledig ontzorgt en kan je zorgeloos genieten van een goed rendement.

Door deze werkwijze te hanteren worden wij financieel niet geprikkeld bij nieuwe huur mutaties. Ons belang is een stabiele vastgoedportefeuille opbouwen met betrouwbare huurders. Dit belang is in veel gevallen vergelijkbaar met het belang van de vastgoedeigenaar. Kortom, met onze aanpak en manier van werken zijn de belangen tussen een verhuurmakelaar en een vastgoedeigenaar gelijk.

Kosten besparing City Estate