Woningverhuur

Huis verhuren in Rotterdam

Wil jij een woning verhuren in Rotterdam? Momenteel is er een grote vraag naar beschikbare en betaalbare huurwoningen in de stad en het daadwerkelijke aanbod is laag. Voor de verhuurders liggen er om die reden veel kansen op de Rotterdamse vastgoedmarkt. City Estate helpt jou graag om deze kansen te benutten en kan jou volledig ondersteunen gedurende het hele verhuurproces. Wij werken zonder courtage maar met een vast laag bedrag per maand!

Woning verhuren in Rotterdam

De stad Rotterdam is wereldwijd bekend en wordt ieder jaar populairder onder huurders. De grootste doelgroep onder de huurders zijn studenten, starters en jonge stellen. Door deze populariteit neemt de druk op de woningmarkt in en rondom het centrum van Rotterdam sterk toe. Met name jongeren zijn op zoek naar woningen in het centrum of gebieden waar het OV richting de binnenstad goed is. Denk hierbij aan locaties zoals de Kop van Zuid, Kralingen, Hillegersberg maar ook Overschie is populair. De huurwoningen in deze wijken zijn sterk in trek. Hierdoor stegen de maandelijkse huurprijzen de afgelopen jaren keer op keer. Dit zorgt ervoor dat het zeer interessant is om nu een woning in Rotterdam te verhuren. Ook in de wijken met relatief lage huurprijzen zoals Delfshaven, Charlois en Feijenoord is de vraag naar huurwoningen sterk gestegen.

Liever direct contact?

Reinier Derksen

Founder

Woning verhuren in Rotterdam?

085 - 06 07 004

Wet- en regelgeving omtrent verhuren in Rotterdam

Zodra jij jouw woning in Rotterdam gaat verhuren, is het sterk aan te raden om rekening te houden met de wet- en regelgeving omtrent verhuren van de Gemeente Rotterdam. In Nederland gelden er namelijk in iedere gemeente andere regels omtrent het verhuren van woningen. Wanneer blijkt dat jij als verhuurder je niet aan de lokale regels houdt, kan je op hoge boetes rekenen. City Estate heeft veel ervaring met het verhuren van woningen in Rotterdam. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Huisvestings­vergunnings­gebieden in Rotterdam

In Rotterdam zijn voor verhuur niet overal dezelfde regels van kracht. De gemeente Rotterdam heeft zo’n 31 gebieden, verdeeld over bijna alle wijken in Rotterdam, aangesteld tot ‘huisvestingsvergunningsgebied‘ ook wel de Rotterdamwet genoemd. Huurders die in een woning willen gaan wonen die valt onder het huisvestingsvergunningsgebied zijn verplicht om zo’n vergunning aan te vragen.

De vergunningen in Rotterdam worden op basis van drie criteria verleend.

Deze regeling is door de gemeente Rotterdam ingevoerd om zo de woningmarkt meer in balans te brengen en tevens structurele problemen in die betreffende wijken aan te pakken. Door de invoering van deze regeling heeft de gemeente meer inzicht in welke type huurder met welke achtergrond in de wijk komt wonen. De huurder is zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van de vergunning. Als verhuurder ben jij wel verplicht om te controleren of de huurder daadwerkelijk de vergunning verkregen heeft. Wanneer de documenten van de huurder niet op orde zijn, riskeer jij als verhuurder een flinke boete.

Verhuren aan expats in Rotterdam

De vraag naar kortlopende huurcontracten stijgt ook in Rotterdam. Er wonen zo’n 30.000 expats in Rotterdam die allen op zoek zijn naar flexibele huisvesting. Veel van de expats in Rotterdam zijn werkzaam in de IT-sector, waarbij de meeste uit India, Brazilië en de Verenigde Staten komen. Arbeidsmigranten en ZZP’ers zorgen naast de expats ook voor een groeiende vraag naar flexibele woonruimtes in Rotterdam. City Estate kent van veel bedrijven in Rotterdam haar zoekvraag voor personeelshuisvesting. Dit heeft tot gevolg dan zodra jij jouw huis in Rotterdam wilt verhuren, wij snel kunnen schakelen en met een betrouwbare huurder de overeenkomst kunnen sluiten.

Vastgoedbeheer Rotterdam

Zodra jij je huis in Rotterdam hebt verhuurd zal de huurder ook gedurende de huurperiode met vragen en verzoeken kunnen komen. Veel beleggers kiezen ervoor om het vastgoedbeheer in Rotterdam uit te besteden aan een vastgoedbeheerder. City Estate is een partij die het volledige dagelijkse vastgoedbeheer kan verzorgen. Je wordt dan o.a. ontzorgd in het commerciële-, financiële- en technische vastgoedbeheer.

Verhuur

Meer informatie

Ons team staat klaar om je meer informatie over onze diensten te geven.

    Waarom City Estate?

    Woningverhuur Rotterdam